Sertifisert som «Trafikksikker kommune»

Trafikksikker kommune - Klikk for stort bilde Frøya kommune ble i dag som den andre kommunen i Sør-Trøndelag av Trygg Trafikk sertifisert som «Trafikksikker kommune».

Dette er en sertifiseringsordning i regi av Trygg Trafikk og Fylkets Trafikksikkerhetsutvalg som forteller at kommunen skal ha et spesielt fokus på trafikksikkerhet .

Frøya kommune utarbeidet i 2016 en revidert trafikksikkerhetsplan for perioden 2016-2020. Denne forplikter også at kommunen jobber mot å  bli sertifisert som «Trafikksikker kommune».

Høsten/vinteren 2016/17 har rådmannen v/trafikkoordinator innhentet dokumentasjon på trafikksikkerhet fra alle sektorer. Det er nå denne dokumentasjonen som Trygg Trafikk nå har gjennomgått og som i dag  har sertifisert  Frøya kommune til «Trafikksikker kommune».

Alle våre kommunale tjenestebygg vil nå bli merket med denne sertifiseringen. Dette vil forplikte både ansatte og brukere til å ha trafikksikkerhet i fokus, og at det framover vil bli gjennomført ulike skoleringstiltak i samarbeid med Trygg Trafikk.

Resertifisering vil skje i 2019.

Gratulerer med dagen Frøya kommune!

Roger Fredheim

Trafikkoordinator