Oppdatering angående koronasituasjonen

Regjeringen har kunngjort å gjenåpne samfunnet kontrollert, og over tid.

Regjeringen har kunngjort å gjenåpne samfunnet kontrollert, og over tid. Det nasjonale hytteforbudet gjelder fortsatt..

Kommunens lokale forskrifter gjelder fremdeles og vurderes fortløpende i forhold til forlenging eller avslutning. Eventuelle endringer kunngjøres i lokal media og på kommunens hjemmeside.

Kontakt kommunene

Frøya og Hitra kommuner har sammen opprettet en koronatelefon og korona-e-post. Telefonnummeret er: 218 97 427

Telefonen er bemannet mandag til fredag kl. 10:00-20:00 og lørdag kl. 10:00-14:00.

Åpningstider i påska:

Skjærtorsdag:       Stengt
Langfredag:         10 – 14
Lørdag:                10 – 14
1. Påskedag         Stengt
2. Påskedag        10 – 14

Korona-telefonen og korona@froya.kommune.no kan brukes for:

• Praktisk råd og veiledning
  • Spørsmål knyttet til reiser, arrangementer. dispensasjoner og liknende
  • Informasjon om gjeldende tiltak iverksatt hos kommunene

NB: Hvis man trenger en vurdering av om en trenger helsehjelp (om en er syk, eller tror en er smittet av Koronavirus), så må en ta kontakt med fastlegen sin eller legevakta.

Kontakttelefon barn, unge og foreldre

Har du behov for å snakke med noen om hvordan du eller din familie har det, har du spørsmål eller utfordringer du trenger å diskutere eller få litt råd og veiledning om?

Ring Frøya kommunes kontakttelefon for barn, unge og foreldre:

Mandag-fredag Kl 09.00 – 18.00
Lørdag og Søndag Kl 16.00 – 20.00

På helligdagene i påska betjenes telefonen som på lørdag og søndag.

Helse og mestring

Enkelte tjenester innenfor helse- og mestring vurderes gradvis åpnet fra 20. april.

Det vil bli tatt en nøye vurdering etter påske i forhold til hva som åpner, og hvilke tiltak som videreføres.

Oppvekst

Barnehagene åpner i uke 16, forhåpentligvis mandag 20. april. Nærmere dato blir sendt til den enkelt foreldre/foresatt. Skolene åpner for 1. – 4. trinnet og SFO, 27. april. Nærmere info fra skolene kommer

For mellomtrinnet (5. – 7. trinn) og ungdomsskolen gis fortsatt hjemmeundervisning. Skolene sender ut info til den enkelte elev. Info om når mellomtrinnet og ungdomsskolen åpner vil bli kunngjort av regjeringen i begynnelsen av mai.

Kultur og idrett

Kulturminister Abid Raja (V) opplyser at store kultur- og idrettsarrangementer forbys til 15. juni. En ny vurdering vil bli tatt senest første uka i mai. Innendørs idrettsarenaer vil fortsatt være stengt for aktivitet, ny vurdering av dette gjøres etter påske.

Alle publikumstjenester innen kultur holdes fortsatt stengt.

Vi skal fortsatt følge gode hygieneråd

Smittevern kommer fortsatt til å være viktig og berøre hverdagen vår. Som enkeltindivid har hver og en av oss nå et stort ansvar for å begrense spredning av smitte i tiden som kommer. Alle innbyggere i kommunen vår har vært veldig flinke til å bidra så langt. Dette skal vi fortsette med i tiden som kommer:

• Vask hender
  • Host/nys i albuen eller i papirlommetørkle
  • Hold avstand, både inne og ute
  • Ikke samles i grupper på mer enn fem
  • Fritidsreiser som ikke er nødvendige skal begrenses
  • Vent med å besøke besteforeldre eller andre eldre

God påske fra Frøya kommune