Pressemelding fra Frøya kommune 01.06.21

1 ny smittet

Frøya kommune kan opplyse om 1 ny smittet av Covid-19. Personen er satt i isolasjon. Vedkommende er en reell nærkontakt til smittet orientert om 27.5 og har vært i karantene siden det. 3 nye nærkontakter er satt i karantene.

Personen som ble påvist smittet, orientert om søndag 30.mai, var ikke reell nærkontakt. Vedkommende har likevel etter stor sannsynlighet blitt smittet ved å være i samme lokaler som utbruddets første smittede. Derfor besluttet kommunen søndag å be alle gjester som hadde vært i samme lokale forlenge karantenen og teste seg også på dag 7, etter mulig eksponering. I tillegg ble resterende gjester kontaktet og bedt om å gå i karantene og teste seg.

Hovedparten av gjestene på Hotell Frøya som nå enten er bedt om å gå i karantene eller i forlenget karantene er ikke tilhørende Frøya kommune og vil teste seg i sine respektive kommuner.

Hvor mange i karantene nå?

65 personer er i smittekarantene.

Mutert virus?

Vi har sterke indikasjoner på at vårt utbrudd er en forgrening fra utbruddet i Trondheim. Vi har ikke så langt fått svar på mutasjonsanalyse, men jobber ut fra at dette er en svært smittsom og sannsynlig mutert variant.

Dyrøy oppvekstsenter

Barnehagen ved Dyrøy oppvekstsenter har redusert drift pga. ansatte i ventekarantene i dag 01.06.2021 og i morgen 02.06.21. Barnehagen har kun åpent for barn med foresatte i samfunnskritiske yrker. Oppvekstsenteret har direkte dialog med foresatte. Foresatte som har spørsmål knyttet til dette kan ta direkte kontakt med oppvekstsenteret.

Tall og utvikling

Til og med i går

Nye

Totalt, nå

Personer med påvist smitte

Covid 19-pasienter på sykehus

Pasienter i isolasjon

Nærkontakter i karantene

Smittede per 100 000 siste 14 dgr

19.2

38.4

Antall vaksinasjonsdoser administrert

Andel fullvaksinerte % (2 doser)

17.6

*) Dette er tall som løpende oppdateres og det er beheftet med noe usikkerhet.
I tillegg er det alle dager utført flere hurtigtester.

Vennlig hilsen beredskapsledelsen