Pressemelding fra Frøya kommune 23.12.20 kl.1500 angående situasjonen rundt Covid-19

Frøya kommune har i dag fått informasjon fra St. Olav om at en person som tilhører Frøya kommune er smittet av Covid-19. Personen er satt i isolasjon.

Kommunen har startet smittesporing og alle nærkontakter av den smittede vil bli kontakte av smitteoppsporingsgruppa. Det vil bli arbeidet kontinuerlig med smitteoppsporing frem til alle nærkontakter er identifisert.

Personen arbeider på Dalpro, avdeling Frøya og det er ikke avklart, på nåværende tidspunkt, hvor smittekilden stammer fra. Frøya kommune vil i dag legge til rette for at alle ansatte i bedriften blir testet. Bedriften har gode smitteverntiltak og har fulgt alle anbefalte retningslinjer.

Beredskapsledelsen har ingen indikasjoner på at andre bedrifter, så langt, er berørt.

Frøya kommune vil nå øke renhold, spesielt på Frøya sykehjem, med fokus på å forebygge smitte.

-Vi har nå fått den første påviste smittede på Frøya. Vi har siden mars forberedt oss godt på denne situasjonen og iverksetter nå med testing, isolasjon, smittesporing og karantene (TISK), av de som er direkte påvirket. Her har vi mange dyktige medarbeidere som vil håndtere situasjonen, også gjennom julehøytiden. Jeg vil oppfordre alle til å følge kommunens anbefalinger om bruk av munnbind, begrense antall nærkontakter og holde avstand. Ta vare på hverandre og hold ut, sier ordfører Kristin F. Strømskag.

Kommuneoverlegen ber folk holde fokus på smittevern. Faren for videre koronautbrudd er ikke over.

• De viktigste punktene er:
  • Hold deg mest mulig hjemme
  • Ha minst mulig nærkontakter
  • Bruk munnbind
  • Hold minst en meter avstand til folk utenfor egen husstand
  • God hånd og hostehygiene
  • Hold deg hjemme når du er syk.

Beredskapsledelsen vil igjen møtes kl. 18.00 i dag og vil komme ut med ny pressemelding i kveld og koronatelefon vil ha utvidet åpningstid fram til kl. 20.00 i kveld. Tlf. nummer er: 21 89 74 27

Beredskapsledelsen