Pressemelding fra Frøya kommune 26.03.21

Munnbind

Frøya kommunestyret har vedtatt å innføre munnbindpåbud fra i dag 26.03 tom 13. april 21. Munnbind skal brukes i alle offentlige rom og i de situasjoner hvor en ikke kan overholde 2 meter avstand. Beredskapsledelsen forventer mange tilreisende til Frøya i påskeuka og ønsker derfor å være føre-var.

Frøya har ingen nye smittede og 678 personer er nå vaksinert for Covid-19.

Tall og utvikling

Til og med i går

Nye

Totalt, nå

Personer med påvist smitte

Covid 19-pasienter på sykehus

Pasienter i isolasjon, hjemme

Nærkontakter i karantene

Smittede per 100 000 siste 14 dgr

57.6

19.2

Antall vaksinert for Covid 19

Andel fullvaksinerte % (2 doser)

4.5

*) Dette er tall som løpende oppdateres og det er beheftet med noe usikkerhet.
I tillegg er det alle dager utført flere hurtigtester.

Praktisk informasjon om påskeuka

Testing:

Frøya kommune har et samarbeid med Hitra kommune for testing i påska. Frøya kommune har lav terskel for testing og det kan bestilles time for testing via koronatelefonen fra 01.04. – 05.04.21.

Koronatelefonen: tlf: 21 89 74 27

Koronatelefonen er åpen hver dag i påska (helligdagene) fra kl. 10.00 – 12.00. Koronatelefonen er stengt mandag – onsdag i uke 13. For bestilling av testing ut over påskehøytiden ta kontakt med Frøya legekontor på tlf. 72 44 70 80. For fullstendig oversikt over åpningstider for Frøya legekontor se www.froya.kommune.no

Frøya kommune forholder seg til nasjonale retningslinjer gjeldende fra natt 25.03 til 12.04.21.

Fullstendig oversikt over forskrifter og anbefalinger finnes på: https://www.helsenorge.no/koronavirus/nye-nasjonale-tiltak-25-mars/#paskeferien:

Ordfører Kristin F. Strømskag

«Påsken i år blir på linje med fjorårets påske annerledes enn vi er vant med. I år kan vi derimot ønske hyttefolket velkomne utover. Vi håper på ei kystpåske med finvær og vårstemning. Jeg vil oppfordre alle, både frøyværinger og tilreisende, å følge de nasjonale anbefalingene og forskriftene som gjelder gjennom påska. Husk at på Frøya har vi også munnbindpåbud frem til 13. april. Det viktigste for å komme oss over den siste kneika nå er; begrens antall nærkontakter, hold avstand, vask hendene og hold dere hjemme hvis dere er syke. Jeg vil også ønske alle sammen ei riktig god påske!»

Beredskapsledelsen ønsker også alle en riktig god påske.