Pressemelding fra Frøya kommune 27.05.21

Frøya kommune har i dag registrert 1 ny person som er smittet av Covid-19. Personen er ikke tilhørende på Frøya. Denne smitten utløser likevel en del karantene og testing. Personen er satt i isolasjon og smittesporing har startet.

Vedkommende har vært gjest på Hotell Frøya fra tirsdag 25.05. kl. 18.00 til torsdag 27.05. kl. 06.00. 20 nærkontakter er satt i karantene.

Smitteporingsgruppa har kontaktet gjester som har oppholdt seg i samme lokaler som smittede, under lunch og middag. Øvrige gjester bes om å være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for testing. Smittede har også vært på Kiwi, Sistranda, 26.05 mellom 18.45 og 19.15.

Personer som har oppholdt seg på Kiwi i dette tidsrommet trenger ikke å teste seg, men være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for testing.

Med bakgrunn i smittesituasjonen i Trondheim, Orkland og andre trønderske kommuner anbefaler kommunestyret og beredskapsledelsen innbyggerne sterkt å følge disse anbefalingene:

• Munnbindbruk i offentlige rom der 2 meters avstand ikke kan overholdes.
  • Arrangement med deltakere på tvers av kommunegrenser frarådes.
  • Kamper i barn og ungdomsidretten som medfører reise over kommunegrenser frarådes.
  • Maksimalt 50 personer på utendørs arrangement.
  • Maksimalt 5 gjester i hjemmet på samme tidspunkt. I tillegg anbefaler vi alle å begrense det totale antall nærkontakter.
  • Unødvendige reiser over kommunegrenser frarådes.
  • Maksimalt 10 personer på private arrangement innendørs i leide lokaler.

Med dette oppfordrer beredskapsledelsen innbyggerne til å utsette gjenåpningen til smittesituasjonen lokalt og regionalt er mer avklart. I første omgang gjelder dette tom 06.06.21.

Tall og utvikling:

Til og med i går

Nye

Totalt, nå

Personer med påvist smitte

Covid 19-pasienter på sykehus

Pasienter i isolasjon

Nærkontakter i karantene

Smittede per 100 000 siste 14 dgr

Antall vaksinasjonsdoser administrert

Andel fullvaksinerte % (2 doser)

12.6

*) Dette er tall som løpende oppdateres og det er beheftet med noe usikkerhet.
I tillegg er det alle dager utført flere hurtigtester.

Vennlig hilsen beredskapsledelsen