Pressemelding fra Frøya kommune 27.12.20 kl. 1645

Dagens oppdatering fra St. Olav viser ingen flere positive prøver av Covid-19 i Frøya kommune og status på antall smittede er fortsatt 6 personer. Men kommunen har mottatt beskjed om at 3 personer, som tilhører andre kommuner, har testet positivt på Covid-19. Personene er smittet via Frøya kommune sitt Covid-19 utbrudd. Alle 6 personer er satt i isolasjon og 115 nærkontakter sitter i karantene.

60 tester er besvart fra St. Olav fra 25. – 26.12.20 og alle er negative. Det er i dag, 27.12.20, gjennomført testing av 27 personer, inkludert test nr. 2 på flere nærkontakter.

28. desember, 4. juledag, er den store «byttedagen». Beredskapsledelsen anbefaler sterkt at alle som har mulighet til å vente til nyåret med å bytte gaver. Dette for å redusere antall personer i offentlige lokaler.

Ny informasjon til reisende på sambandet Dyrøy – Øyrekken i Frøya kommune

NamsosFosen sjø har dessverre fått påvist ytterligere en positiv Covid-19 test hos en ansatt. Smitte påvist 27. desember, antatt smittedato 23. desember, vedkommende gikk av vakt 23.desember. Nærkontakter er kartlagt i samråd med smittevernsteam. Den ansatte har ikke hatt kontakt med reisende. Det er begge fartøy i sambandet som er affisert. For spørsmål kontakt korona telefonen på Frøya på telefon: 21 89 74 27. Som generell anbefaling ber vi alle være oppmerksomme på symptomer for Covid-19 og ha lav terskel for testing. NamsosFosen sjø anbefaler alle reisende om å benytte munnbind ombord på deres fartøy.

Viktig informasjon fra AtB- korrigert melding

Smittesporingsteamet i Trondheim kommune informerer om at en passasjer på rute 800 har fått påvist smitte av Covid-19. Passasjeren reiste onsdag 23. desember med avgang fra Sandstad kl. 18:20 til Trondheim. For reisende på denne avgangen anbefales det å være ekstra oppmerksom på symptomer på Covid-19, og evt gjennomføre test ved symptomer.

Beredskapsledelsen oppfordrer fremdeles til at alle begrenser sine nærkontakter og fraråder sterkt sosiale sammenkomster. Dette utbruddet er på ingen måte over, og kommunen vurderer per nå forlengelse av pågående tiltak og eventuelt ytterligere tiltak.

Med ønske om en fortsatt god og smittefri julefeiring, vis varsomhet og husk god håndhygiene

Beredskapsledelsen Frøya kommune