Pressemelding fra Frøya kommune 28.04.21 kl. 15.40

3 klasser ved Guri Kunna vgs, skolested Frøya, og 6 ansatte ved et lakseslakteri på Frøya er satt i ventekarantene, i tillegg til 2 avdelinger ved Rabben barnehage. Totalt er nå 3 bekreftet smittet av Covid-19 i dette utbruddet. Totalt sitter nå 42 nærkontakter i karantene. I tillegg sitter flere personer i ventekarantene. Det er viktig at de som sitter i ventekarantene ikke går ut av denne før nærkontakt har fått negativ svar på ordinær test (pcr).

Med bakgrunn i en uoversiktlig smittesituasjon på Frøya igangsettes følgende tiltak:

• Koronatelefonen åpnes fra kl.  18.00 – 20.00 på hverdager og på lørdag/søndag fra kl. 12.00 – 14.00. Tlf.: 21 89 74 27.
  • Det åpnes for testing søndag 2. mai fra kl. 14.00. Det presiseres at testing må bestilles på koronatelefon på kveldstid og helg. På hverdager bestilles testing på dagtid via Frøya legekontor på tlf.: 72 44 70 80.
  • Kommuneoverlege vurderer fortløpende å innføre forskrift på smitteverntiltak.
  • Den planlagte åpning av kino og basseng utsettes til situasjonen er avklart. Herredshuset og kulturhuset stenges for besøk.

Beredskapsledelsen vil på det sterkeste anbefale:

• Hold antall nærkontakter nede på et minimum og tilstreb maksimum 10 ulike nærkontakter i løpet av 1 uke utenfor arbeid/skole/barnehage
  • Ikke ha mer enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmer i eget hjem
  • Alle planlagte private arrangement den kommende uken utsettes
  • Møter og samlinger gjennomføres digitalt
  • Hjemmekontor der det er mulig
  • Unngå unødvendige besøk hos risikoutsatte den kommende uke
  • Benytt munnbind på offentlige steder der det er vanskelig å holde avstand

Tall og utvikling:

Til og med i går

Nye

Totalt, nå

Personer med påvist smitte

Covid 19-pasienter på sykehus

Pasienter i isolasjon

Nærkontakter i karantene

Smittede per 100 000 siste 14 dgr

38.4

57.7

Antall vaksinasjonsdoser administrert

Andel fullvaksinerte % (2 doser)

5.1

*) Dette er tall som løpende oppdateres og det er beheftet med noe usikkerhet.
I tillegg er det alle dager utført flere hurtigtester.

Vennlig hilsen beredskapsledelsen