Pressemelding fra Frøya kommune 31.12.20 kl. 1500

2 nye positive

Frøya kommune har mottatt informasjon fra Værnes teststasjon om at 2 personer som landet fra utlandet 28.12.20 har testet positivt på Covid-19. Begge personene er isolert og har ikke vært i kontakt med andre personer. Til sammen har nå Frøya kommune 8 personer som har testet positivt og i dag sitter 61 personer i karantene.

Følgende tabell gir en oversikt over status og utvikling knyttet til Covid-19 på Frøya:

Til og med i går

Nye

Totalt, nå

Personer med påvist smitte

Covid 19-pasienter på sykehus

Pasienter i isolasjon, hjemme*)

Nærkontakter i karantene

Avlagte tester *)

Antall personer testet siden mars

Smittede per 100 000 siste 14 dgr

97.1

*) Dette er tall som løpende oppdateres og det er beheftet med noe usikkerhet.
I tillegg er det alle dager utført flere hurtigtester. Tallene for testing gjelder fra om med 17.12.

Presisering av nærkontakter

Mange lurer på hvordan forskriftspunktet på nærkontakter skal tolkes. Her finner du svar på noen av spørsmålene vi får:

Kan en familie på flere personer regnes som én nærkontakt?

Nei. Hver person i en familie teller som én person, det vil si at du ikke kan telle en familie med flere personer som kun én nærkontakt. Møter man en familie på fem, vil hver og en av dem telle som én nærkontakt. I prinsippet betyr det at du den uken kun kan møte den familien for å holde deg til tallet på fem nærkontakter ila en uke.

De jeg møter på skole eller jobb, regnes de inn i nærkontaktene mine?

Nei. Det er kun de du møter sosialt på fritiden som regnes inn i dine fem nærkontakter.

Kan mine barn leke med skolevenner på fritiden uten at de regnes inn i de fem nærkontaktene?

Det nasjonale unntaket for etablerte kohorter/grupper i barnehage og barneskole gjelder, slik at barn som inngår i samme kohort også kan samles på fritiden.

Hvem regnes inn i en husstand?

Barn som inngår i flere husstander, regnes som del av husstanden begge steder. Ungdom og studenter som bor på hybel, men er folkeregistret hjemme, kan også regnes som del av husstanden.

Det er anbefalt at vi ikke krysser kommunegrensene – kan jeg komme til Frøya på jobb hvis jeg bor i en annen kommune?

Ja. Jobbreise regnes som nødvendig, og du kan derfor dra på jobb som vanlig. Jobber du innenfor helse bør du være ekstra oppmerksom på hvor mange og hvem du møter på fritiden dersom smittetrykket er høyt i den kommunen du bor i.

Kan jeg gå tur med noen utendørs uten at de regnes som nærkontakt?

Ja. Men det forutsetter at dere holde god avstand og at dere ikke er i fysisk kontakt under turen.

Krav til bunnbind for elever over 12 år vedr skoleskyss.

FHI har satt som krav at personer over 12 år skal bruke munnbind mens de er på offentlig transport. Dette gjelder også skoleskyss. Det henstilles derfor om at foreldre/foresatt påser at deres barn over 12 år har med seg og bruker munnbind ifb med skoleskyssen.

Tv-sending FrøyaTV.no

FrøyaTV.no vil i ettermiddag legge ut en reportasje hvor ordfører, kommunedirektør og kommuneoverlegen gir en status om Covid-19 situasjonen på Frøya.

Frøya kommune minner om koronatelefonen på 21 89 74 27 og e-post: korona@froya.kommune.no

Neste pressemelding fra Frøya kommune kommer lørdag 2. januar 2021, hvis Covid-19 situasjonen på Frøya holder seg stabil.

Beredskapsledelsen ønsker alle et godt nytt år.