Pressemelding fra Hitra og Frøya kommuner 15.03.20

Hitra og Frøya anmoder alle hyttebesøkende om å dra hjem til egen kommune umiddelbart

Hitra og Frøya kommune ønsker med dette å anmode alle hyttebesøkende i våre kommuner umiddelbart å reise hjem til sine respektive kommuner. Regjeringen har i dag vedtatt en ny forskrift som kan forby folk å være på hytta i en annen kommune enn der de bor.

Hitra og Frøya kommune har gode helsetjenester med en kapasitet som er tilrettelagt for våre faste innbyggere i en krevende situasjon som denne. Derfor er det viktig for oss at denne kapasiteten stemmer overens med antall innbyggere som oppholder seg i kommunen til enhver tid.

Det betyr at alle nå må følge den sterke anmodningen fra statsministeren om å reise hjem. «Hvis de ikke gjør det, vil vi forby dem å oppholde seg på hytta», sier helseminister Bent Høie til NRK.

Hitra og Frøya kommune vil komme med ny beskjed til hytte-eiere når vi ser at det er forsvarlig å benytte hyttene igjen. Vi setter stor pris på våre hyttefolk, og ser frem til å kunne ønske dere velkommen tilbake!

Vi ber innstendig alle om å følge videre anbefalinger fra lokale og sentrale myndigheter.

Med hilsen

Ole Haugen, ordfører Hitra