Pressemelding fra Politiet: Oppholdsforbudet i anleggsområdet ved Nessadalen, Frøya, forlenges.

Politiet forlenger på nytt oppholdsforbudet som opprinnelig ble innført 19. august, i forbindelse med vindkraftutbyggingen på Frøya.

Bakgrunnen for forlengelsen er at forutsetningene er de samme som da forbudet ble innført. Det var den gang nødvendig å innføre oppholdsforbudet da det i lengre tid, og ved gjentatte anledninger, ble utført straffbare handlinger i tilknytning til vindkraftutbyggingen, da særskilt rettet mot anleggsvirksomheten i Nessadalen. Ferdsel på stedet utgjør også en risiko i forbindelse med sprengningsarbeid.


Dersom man ikke etterlever oppholdsforbudet vil man kunne bøtelegges etter politilovens § 30, nr.1, jf § 7 – kr 8 000. Gjentatte overtredelser medfører forhøyet sats.


Det eksisterende oppholdsforbudet gjelder fra og med 1. november, 2019 klokken 00:00 til 30. november, 2019, klokken 24:00. Forlengelsen gjelder fra 01. desember, 2019, klokken 00.00 til og med den 10. januar, 2020, klokken 24:00. Det gjelder ikke for de som har tilgang til å arbeide lovlig på stedet.

 

Trøndelag Politidistrikt

Vedlegg: Kartutsnitt med inntegnet sone for oppholdsforbudet, samt koordinater (to dokumenter)

 

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde