Pressemelding nr 2 fra Frøya kommune 23.12.20 - kl. 1945

Frøya kommune opplever nå økning i smitte av Covid-19.

Frøya kommune har fortsatt 1 person som er bekreftet smittet av covid-19, samt at 2 personer har nå testet positivt på hurtigtester.

Smittesporingsgruppa arbeider nå intensivt med å oppnå kontakt med alle nærkontakter, inkludert de nærkontakter som har vært i kontakt med de 2 som har testet positivt på hurtigtesten.

Med bakgrunn i den økende smitte Frøya nå opplever, har beredskapsledelsen i dag bestemt at Frøya sykehjem stenges umiddelbart for besøkende. Dette for å beskytte vår sårbare gruppe.

Koronatelefonen utvider sin åpningstid fra i morgen fra kl. 10.00 – 17.00 alle dager i jula. Telefonnummer er: 21 89 74 27

Rundt om i landet vokser smittetallene og beredskapsledelsen følger kontinuerlig med på hvordan utviklingen på Frøya blir i forbindelse med jula. Beredskapsledelsen oppfordrer til å overholde de nasjonale smitteverntiltak.

Frøya kommune ber spesielt om at innbyggerne nå har minst mulig nærkontakter og minimerer antall planlagte selskap

Beredskapsledelsen vil ha minimum et møte hver dag i jula og vil komme med informasjon kontinuerlig.

Frøya kommune har ikke innført påbudt munnbind, men oppfordrer sterkt til å bruke munnbind på offentlige steder, både inne og ute, hvor avstandskrav kan være vanskelig å overkomme.

Beredskapsledelsen ber om forståelse for alle tiltak som innføres, men vårt mål er å stoppe smitten så fort som mulig.

Hilsen beredskapsledelsen