FLERE FARGER FRØYA (FFF)

MUSIKK ER DEN BESTE MÅTEN Å INTEGRERE FOLK PÅ

Flere Farger Frøya har sitt utspring i fra et konsept som heter Fargespill.

 

Fargespill er et kompani i Bergen bestående av barn og ungdom fra hele verden. På scenen møter vi rundt 100 aktører fra ca 35 ulike land, inkludert Norge. De fleste av aktørene er kommet til Norge som flyktninger og asylsøkere. Det er disse unge, lovende som er grunnstammen i Fargespill. Forestillingen bygges opp med folkesanger, regler og dans som de har tatt med seg fra sine respektive land og kulturer på ferden til Norge. Små perler fra verden som vi aldri ville fått oppleve om ikke disse barna og ungdommene hadde kommet hit. På en imponerende måte forenes disse musikalske perlene norske musikktradisjoner og global ungdomskultur som hip hop og beatboxing. Resultatet er et nært, musikalsk møte med unge menneskers historie om hvem de er og hvor de kommer fra, avdekket gjennom musikk og dans. Opplevelsen bæres frem av et stort profesjonelt apparat av komponister, musikere, koreografer, instruktører, lyd-, lysdesignere og scenografer.

 

Fargespill debuterte med stor suksess under Festspillene i Bergen i 2004, og er siden den gang sett av over 165 000 publikummere. Fargespill har utgitt bok og et album som ble nominert til Spellemannprisen. Fargespill har opptrådt for bl.a. Aung San Suu Kyi, det britiske og norske kongehuset og de fleste ministre i Norge, på de største scener i landet og var en del av Stortingets offisielle Grunnlovsmarkering i 2014 på Den Norske Opera & Ballett. Fargespillkonseptet er lisensiert til flere kommuner i både Norge og Sverige – og flere står på trappene.

www.fargespill.no

 

TIL INSPIRASJON:

I mai 2016 hadde Fargespill i Bergen forestilling sammen med Kringkastingsorkesteret. Her kan du se konserten i sin helhet: https://tv.nrk.no/serie/hovedscenen-tv/MKMF21014316/30-10-2016 ANBEFALES!

 

Du kan si at Flere Farger er et mini-Fargespill. Konseptet og filosofien er den samme, mens størrelsen er mer tilpasset en kommune på Frøyas størrelse.

På Frøya bor det barn og unge fra mange ulike nasjoner. Noen har kommet hit som flyktninger, og mange har kommet fordi deres foreldre har fått seg jobb på Frøya. Noen har bodd på Frøya hele sitt liv med norske foreldre. Uansett grunn, har alle med seg verdifull kunnskap alle kan ha glede av!

FFF startet i Rabben barnehage i januar 2017. Barnehagen har siden da brukt Fargespill-metoden i sitt pedagogiske arbeid i møte med alle barn og foresatte.

FFF utvides høsten 2017 med et prosjekt på Sistranda skole. Prosjektet vil invitere med alle minoritetsspråklige barn og deres foresatte, i tillegg til mange norske elever fra kulturskolen. Lærerne ved Sistranda skole og kulturskolens lærere vil gjennom hele skoleåret ha fokus på FFF, og det hele skal ende i en feiende flott forestilling i Storsalen onsdag 13.juni 2018.

 

MER INFORMASJON OM KONSEPTET OG HVORFOR VI GJØR DETTE PÅ FRØYA:

Om konseptet:

http://fargespill.no/

 

Om Flere Farger Frøya i lokalpressen: